This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Unfortunately for Photobucket users, things have changed in a big way as of June 26th they are rolling out a $399 per year subscription fee for those who want to hotlink images from Photobucket’s servers to display elsewhere.
    This does not mean it only affects this site, It now means that billions of images across the Web now display an error message instead of the image in question. :(
    https://barrreport.com/threads/attention-photobucket-users.14377/
    Dismiss Notice

Stupid mistake, green water + uv

Discussion in 'General Plant Topics' started by discocarp, Aug 14, 2005.

  1. discocarp

    discocarp Junior Poster

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Stupid. Stupid. Stupid. I've been experimenting with a non CO2 tank and for the most part it was going well. I got a bad case of green water though, and went out to pick up a uv sterilizer. Back ordered of course. Finally got it a couple days ago, hooked it up, kills the green water great. 2 days later and its MUCh improved.

    Here comes the stupid part. I can't believe I did this. I hooked it up and ignored the tank for a couple days. Of course all that rotting green water polutes the tank. Lost all my amanos and my rubbernose. :( Did a 75% WC today, will keep up with 20% for a week or so til I get things back on track. I don't know what I was thinking. I should of done the big WC first, then run the UV. Remove most of it before it rots in the tank.

    Oh well. Its not the first time I've been a moron and won't be the last I'm sure. Just needed to vent someplace where people might understand.
     
  2. Tom Barr

    Tom Barr Founder
    Staff Member Administrator Social Group Admin

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Messages:
    18,478
    Likes Received:
    344
    Re: Stupid mistake, green water + uv

    I've done this without a problem but the Green water would have to be fairly dense for this to occur.
    It's possible, though..........I'd look for other reasons.

    Regards,
    Tom Barr
     
  3. discocarp

    discocarp Junior Poster

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Re: Stupid mistake, green water + uv

    It was *really* dense. I waited for the uv (backordered) too long. I'm pretty positive this is the case, Ammonia tested off the scale, and the water stunk like a rotting mess when I did the water change. I'm pretty sure everything was ok before, and lost a lot of stuff right after adding the uv. Nothing else in tank has changed.

    Any other ideas on what I should look for? I am pretty sure it was this, but I definately would like to be sure. I don't see what else could of driven ammonia up that fast that quick.
     
  4. discocarp

    discocarp Junior Poster

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Re: Stupid mistake, green water + uv

    Well, rodi tested off the scale for ammonia too, so I guess that test kit is garbage. :p

    Still no clue what happened, green water die off is still my guess. Everything is looking much better today.
     
Loading...

Share This Page