This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.
 1. We are after as many aquarium plant images that we can get, doing so will assist us in completing the aquarium plant database.

  https://barrreport.com/threads/aquatic-plant-images-wanted.14374/
  Dismiss Notice

mij voorstelen

Discussion in 'Dutch' started by Etienne, Nov 10, 2012.

 1. Etienne

  Etienne Junior Poster

  Joined:
  Nov 7, 2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  ik ben al enige weken aan het schrijven met Gilles over mijn probleem met de co2.en om dat hij mij vraagt voor hier mij in te schrijven heb ik dat maar gedaan,zo kunnen wij u beter helpen zegt hij.oké ik heb dat gedaan Gilles.en nu stel ik mij even voor.ik ben Etienne 64 jaar en ik woon in sint niklaas (oost Vlaanderen).ik hou wel al 40 jaar vissen , en ik heb wel al wat watertjes door zwommen mijn grote passie is Zuid-Amerikaans biotoop.ik heb een aquarium van 120x50x50 en ik heb mijn filter zelf gemaakt een bioloogfilter die onder het aquarium staat.ik hou ook van veel planten in mijn bak en daar om heb ik mij 2 jaar terug een co2 installatie aan ge kocht van denerle.ik heb dan gewerkt met de flipper die daar bij was maar dat ging toch niet zo goed hoor,ik heb dan aan de ingang van mijn dompelpomp die in mijn filter ligt een gaatje geboord en een nipel in ge stoken zo dat ik mijn darmpje van de co2 daar in kan steken zo dat de co2 zo in de rotor komt van de pomp en zo in de spray bar komt en daar grote deels oplost.dat sisteem gaat goed maar ik krijg toch mijn ph moeilijk naar beneden.ik weet nu niet hoe het komt maar ik denk dat ik veel co2 verspeel in de afvoerbuis naar het filter denk ik.en daarom ben ik al enige tijd dar over bezig met Gilles.en ik hoop dat ik er uit kom met de hulp van jullie.

  groetjes.

  Etienne.
   
 2. toontjuh

  toontjuh Guru Class Expert

  Joined:
  Sep 25, 2012
  Messages:
  138
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  misschien is het aantal bellen per minuut te laag ? wellicht kun je eens proberen om dit wat hoger te zetten en zodoende meer co2 in je bak te krijgen

  gr
   
 3. dutchy

  dutchy Plant Guru Team
  Lifetime Member

  Joined:
  Jul 6, 2009
  Messages:
  2,280
  Likes Received:
  4
  Local Time:
  12:03 PM
  Bioloogfilters staan bekend om het hoge CO2 verlies. Zorgen dat de bioloogkamers luchtdicht zijn is belangrijk. Ik gebruik zelf geen bioloog dus ik kan niet van veel hulp zijn in dit geval.
   
 4. Etienne

  Etienne Junior Poster

  Joined:
  Nov 7, 2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  co2

  bedankt mensen voor jullie reactie,ik heb nu 60 bellen, en in mijn bioloog heb ik gezorgd dat het water heel langzaam loopt en niet in de filter pletst zo dus geen zuurstof bellen.ik heb ook zo een lange termijn control ph hangen in het aquarium van denerle en die kleurt nog altijd blauw.hoe het komt weet ik niet, maar als ik naar de planten kijk dat ziet dat er goed uit.maar als ik dan water ververs dan gaat de ph weer te hoog en dan moet ik normaal wel iets gebruiken voor mijn ph wat lager te krijgen met de co2 lukt het niet.en mijn kh is maar 2.

  gr Etienne.
   
 5. Etienne

  Etienne Junior Poster

  Joined:
  Nov 7, 2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  kool

  beste mensen ik heb een vraagje, wij gaan volgende week bij mijn vriend een aquarium opstarten.maar als wij van bij het begin co2 en planten voeding bij doen dan is het wel best denk ik van geen kool in het filter te steken.of wat denken jullie daar over.

  gr Etienne.
   
 6. Yo-han

  Yo-han Guru Class Expert

  Joined:
  Feb 6, 2011
  Messages:
  285
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  60 bellen? Per minuut neem ik aan. Dat is echt heel weinig. Mijn aquarium is maar een paar liter groter en ik zit ergens 300-500 bellen per minuut, 6-8 per seconde. Met een bioloog (vooral de overloop) gaat er ook nog eens een hoop verloren, dus zul je zeker dat aantal bellen nodig hebben.

  Over het nieuwe aquarium, meestal voeg ik de eerste week geen plantenvoeding toe, en doe ik kool in de filter, daarna rustig opbouwen en het kool eruit. Als je vanaf dag 1 plantenvoeding toe wilt dienen, dan zou ik inderdaad geen kool erin doen.
   
 7. Etienne

  Etienne Junior Poster

  Joined:
  Nov 7, 2012
  Messages:
  22
  Likes Received:
  0
  Local Time:
  12:03 PM
  kool

  oké vriendelijk bedankt zal ik zeker doen, dan ga ik de éérste week kool in steken en daar na de kool er uit en plantenvoeding geven.en co2 mag dan wel van af de éérste dag.

  gr Etienne.
   
Loading...

Share This Page

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice